Hem » En snabbguide till privatlån  

En snabbguide till privatlån  

by Niklas Meurling

Under din livstid så kommer du med största sannolikhet teckna upp dig på ett eller flera olika typer av lån. Det kan röra sig om allting från att du ska köpa en bostad till att det behövs skjutas till lite extra pengar för att kunna finansiera en renovering eller ett köp av en bil eller liknande.  

Samtidigt så är lånemarknaden av idag en djungel och det kan vara svårt att veta var man ska vända sig för att få relevant information och tips. Även om det är många som väljer att vända sig till sin bank så behöver detta inte alltid vara det bästa alternativet. I den här texten kommer vi att gå igenom en rad saker som är bra att veta och ha koll på kring privatlån. 

Vad är ett privatlån? 

Ett privatlån är ett lån som man tecknar upp sig på för att få en klumpsumma inbetald på sitt konto. Till skillnad från exempelvis ett bolån, där summan redan är öronmärkt för ett specifikt ändamål, så kan ett privatlån användas på vadhelst låntagaren själv vill. Det är dock ofta vanligt att man får svara på frågor kring vad lånet ämnas att användas till innan man får pengarna utbetalda. Ett privatlån ligger ofta på mellan 5000 och cirka 60 000, även om detta kan variera rätt kraftigt från långivare till långivare. Även räntan kan variera rätt markant men rör sig oftast mellan 5–15% beroende på en lång rad olika faktorer såsom om man kan sätta upp någon säkerhet och vilka summor som man lånar. 

Var kan man vända sig för att teckna ett privatlån? 

Idag så är det inte bara banker som erbjuder privatlån till sina kunder, utan man kan även välja att vända sig till ett privatdrivet låneföretag. Dessa låneföretag har blivit väldigt populära på senare år på grund utav att de ibland kan erbjuda marginellt lägre räntor, eller för att de kan erbjuda lån till låntagare som har svårt att bli beviljade lån av en bank. Trots detta är det många som väljer att gå direkt till sin bank eftersom det upplevs som ett enklare och tryggare alternativ. Men på grund utav att räntan kan variera så kraftigt så behöver detta inte vara det bästa alternativet för alla situationer, och det finns ibland stora summor pengar att spara i det långa loppet. 

Så kan du hitta ett bra privatlån för din situation och din privatekonomi 

Det absolut bästa sättet att hitta ett bra privatlån är genom att göra en jämförelse kring vilka olika erbjudanden som finns. Även om det självklart går att klicka sig från hemsida till hemsida och manuellt jämföra det som erbjuds så är detta långt ifrån det bästa alternativet och risken för att man missar det bästa erbjudandet är stor. Det är istället bättre att vända sig till en fristående jämförelsetjänst där man snabbt och enkelt kan skaffa sig en överblick kring vad som finns att välja bland. Du kan hitta billiga privatlån här hos finansruset.se. Dessa jämförelsetjänster har blivit en ovärderlig resurs för låntagare att använda sig av för att få hjälp med att 

När kan ett privatlån vara rätt väg att gå?

Ett privatlån kan vara en väldigt bra resurs att använda sig av, men man behöver ändå tänka efter innan man tecknar upp sig på ett lån av något slag. Ett privatlån bör användas för nödvändiga inköp eller för saker som kan skapa bestående värde, såsom en bil för att kunna ta sig till jobbet eller för en renovering av hemmet. Man bör aldrig låna för att konsumera någonting och bör därför undvika att teckna upp sig på lån för att finansiera resor eller liknande.

 

You may also like

Leave a Comment