Hem » Innan vi dör

Innan vi dör

by Karl Magnusson
DIE

‘Innan vi dör’ är en Svensk kriminalserie från 2017-2019. I huvudrollerna syns Marie Richardson, Adam Pålsson och Magnus Krepper.

Inspelningen av serien började i november 2015 och sista avsnittet sändes 1 december 2019.
Serien produceras av produktionsbolaget B-Reel Feature Films i samarbete med SVT, Zweites Deutsches Fernsehen (ZDF) och Filmregion Stockholm Mälardalen.

2017 fick Adam Pålsson Kristallen för bästa manliga huvudroll för sin tolkning av Christian. (Adam Pålsson är aktuell 2022 i rollen som den unge Kurt Wallander.)

Övergripande handling i ‘Innan vi dör’

Serien följer Hannah (Marie Richardson), en Stockholmspolis som arbetar på enheten för organiserad brottslighet, som tvingas in i en underjordisk maktkamp när hennes partner Sven kidnappas. Saker och ting börjar bli komplicerade när hon inser att hennes egen son Christian (Adam Pålsson), som suttit i fängelse i två år för sitt drogbruk, var inblandad i fallet. 

Under Hannahs utredning kommer det fram att Sven driver en hemlig utredning av ett kriminellt motorcykelgäng. Hannah är den enda som vet att Sven är infiltrerad i gänget. Snart befinner hon sig i en situation där hon måste försöka rädda sin sons liv och gör saker hon inte förväntade sig hon skulle göra.

Avsnittsgenomgång av ‘Innan vi dör’ säsong 1

Avsnitt 1

En polis som genomför en hemlig utredning av en motorcykelklubb har försvunnit.

Avsnitt 2

Christian engagerar sig allt mer i familjen Mimicas kriminella verksamhet. Hannah försöker hitta sin kidnappade kollega Sven och kontaktar den mystiska ”Inez”.

Avsnitt 3

Tack vare Christians uppgifter har polisen nu namnet på mördaren med halsbrännan. 

Avsnitt 4

Björn verkar ha sin egen agenda för att undersöka sambandet mellan Mimicas och motorcykelgänget Mobster – och de diskuterar nu en affär.

Avsnitt 5

Stefan får reda på att Christian haft sex med hans fästmö Blanca, men bestämmer sig för att hålla tyst. 

Avsnitt 6

Trots att hans täckmantel avslöjats fortsätter Christian att arbeta för polisen. Mimicas förbereder en stor knarkaffär.

Avsnitt 7

Stefan följer efter Christian för att se om han träffar Blanca – och hittar Christian som möter upp med en polis.

Avsnitt 8

Efter Stefans död är Christian så missnöjd med sin position att Blanca vill att de ska gå ihop. I stället åker han till Kaliningrad med Davor för att slutföra en vapenaffär.

Avsnitt 9

Den formella delen av en polisutredning slutar när en man erkänner ett polismord. Men Krajina-operationen fortsätter och polisen vänder sig till Blanca för information.

Avsnitt 10

I det sista avsnittet verkar det inte finnas några direkta bevis för att familjen Mimica var inblandad i någon kriminell aktivitet.

Avsnittsgenomgång av ‘Innan vi dör’ säsong 2

Avsnitt 1

Hannah Svensson och hennes son Christian är på väg att förstöra Davor Mimicas kriminella nätverk som Christian har infiltrerat. Christian flyr utomlands. Nu måste Hannah hitta polisens kontaktperson så Christian kan åka hem.

Avsnitt 2

Christian är tillbaka. För att skydda honom måste Hannah hitta polisläckor som sålts av en korrupt poliskrets. Hon måste fatta ett beslut. Ska hon låta Christian infiltrera kretsen och ta reda på vem som var polisläckan?

Avsnitt 3

Dubravka Mimica informeras om att dottern, Blanca, har återvänt. Dubravka börjar leta efter henne. Blanca är gravid med Christians barn, och Hannah gömmer henne. Men hur länge kan hon hålla Christian hemlig?

Avsnitt 4

Hannah och Björn vet att Magnus är läckan, men han är spårlöst försvunnen och går inte att hitta. 

Avsnitt 5

Magnus mördas och fienden verkar allt starkare. Men vilka är de?

Avsnitt 6

Mimicas är ett enormt hot och Christian är besatt av att ta reda på om Davor är tillbaka. Nu måste Hannah och Björn ta hand om inte bara dem, utan The Circle och den nya organisationen som de inte känner till än.

Avsnitt 7

Med hjälp av Dubravka Mimica lyckas Jan få ihop två och två: Christians sanna identitet. Men vad ska han göra med denna nya information?

Avsnitt 8

Ett mord försätter utforskningen i kaos när The Circle avslöjar sin verkliga kraft och Christians börda kan vara för stor. Om han avslöjas kommer allt att gå förlorat.

FAQ för ‘Innan vi dör’?

Vem spelar Shada Helin-Sulhav i ‘Innan vi dör’?


Laura, torped för familjen Mimica


Vad tycker man om ‘Innan vi dör’ på IMDb?

På IMDb tycker man riktigt bra om ‘Innan vi dör’. Besökare har gett serien 7.7 av 10 i betyg och serien rankas som den 116e mest populära.

När kommer fortsättning på ‘Innan vi dör’?

I dagsläget finns det inga konkreta planer på en tredje säsong. Intresset finns från både tittare, ensemble och produktionsbolag. Problemet är att hitta tid till att kunna filma en tredje säsong.

Efter de två första tog Adam Pålssons karriär fart ordentligt och han har många internationella erbjudanden han helt enkelt inte kan tacka nej till.

En tredje säsong är inte utesluten, men vi lär få vänta på den.


Har Viaplay ‘Innan vi dör’?

Ja, du kan hitta ‘Innan vi dör’ på Viaplay.


Vilka ‘Innan vi dör’ avsnitt finns det?

I de två säsongerna finns det totalt 18 avsnitt, 10 i första säsongen och 8 i andra. Du ser en total genomgång i artikeln.

You may also like

Leave a Comment