Hem » Vad händer med skulder om man hamnar i fängelse

Vad händer med skulder om man hamnar i fängelse

by Niklas Meurling

”Hm, vad händer med skulder om man hamnar i fängelse?” säger du kanske till dig själv. Framför allt finns det en del saker du borde känna till i denna situation.

Så vad händer?

Först och främst, skulder försvinner inte bara för att man är i fängelse – tyvärr. Men det finns sätt att hantera situationen.

Situation Åtgärder Slutresultat
Har skulder och hamnar i fängelse Sök skuldrådgivning eller skuldsanering Sänkta betalningar eller uppskjuten återbetalning till efter fängelsetiden
Har skulder men inga inkomster i fängelset Sök ekonomiskt bistånd Möjlighet till hjälp för grundläggande behov
Har skulder men förmögenhet Förmögenhet kan användas för att betala av skulden Skulderna minskar eller försvinner

Skuldrådgivare kan hjälpa med allt från att ta kontakt med fordringsägare till att ansöka om skuldsanering. Din kommun erbjuder oftast dessa tjänster gratis, vilket är mycket hjälpsamt!

Och sen då?

Huvudmålet här är att hitta en lösning på dina skulder så att du kan komma ut ur fängelset och ha en sund ekonomi. Detta kan innebära att förhandla om betalningsplaner, söka ekonomiskt bistånd eller använda någon form av egendom för att betala skulderna.

  • Söka professionell rådgivning
  • Diskutera möjliga lösningar med dina skuldrådgivare
  • Utforska olika skuldlösningar och välj den mest lämpliga för din situation

Vad som än händer, kom ihåg: du är inte ensam i den här situationen och det finns hjälp att få. Du behöver inte stressa över skulderna medan du är inne. Prioritera att söka hjälp och lösa situationen steg för steg. Lycka till!

You may also like

Leave a Comment