Hem » Hur kommer man över någon?

Hur kommer man över någon?

by Karl Magnusson
GET OVER

Vi är gjorda för att älskas och älska, men för att hitta den rätta måste man också ta risken att bli hjärtekrossad. Som ung och oerfaren är det också lätt att helt släppa på känslorna och dras med, vilket är härligt och fantastiskt. Men då blir också fallet mycket större om relationen tar slut.

Fast även som vuxen och erfaren kan en relation som tar slut göra ont. Det hela kan också kompliceras av att man har barn tillsammans och att man faktiskt fortfarande älskar personen. Så hur kommer man över någon man älskar?

Tips på hur man kommer över någon

  • Tillåt dig att vara ledsen och prata med en vän eller förälder
  • Ta en paus från sociala medier 
  • Strukturera dagen med motion, mat och träffa vänner
  • Bygg upp självkänslan genom att lära dig något nytt. Gå en kurs på universitet, lär dig en ny hobby eller börja med en ny träningsform.

Hur gör man för att komma över någon?
”Hur ska man komma över någon?” är det många som vill ha svaret på. Särskilt när vi idag gärna delar med oss av vårt liv och våra relationer på sociala medier. Det är därför väldigt vanligt att man som hjärtekrossad bli besatt av personen man inte längre är tillsammans med.

Att flera gånger om dagen kolla vad denna har för sig på sina sociala kanaler är vanligt, och det gör inte precis att det blir lättare att komma över personen. Att avfölja personen eller att själv ta en paus från sociala medier kan därför vara bra. För att inte såra den före detta partnerns känslor kan det vara bra att i förväg berätta att man tar en paus från sociala medier.

Att prata av sig och att ”älta” är viktigt för att man ska kunna gå vidare och komma över sin partner. Den bästa lyssnaren brukar vara en förälder eller en nära vän. Detta eftersom man ofta kan ringa dem vilken tidpunkt som helst på dygnet. De brukar också ha bra svar på frågan ”Hur kommer man över någon?”, och kan ofta ge handfasta tips.

Att tillåta sig att vara ledsen över en kraschad relation är också viktigt. Men för att inte fastna och drunkna i sorg kan det vara bra att strukturera upp dagen och hålla sig sysselsatt. Att börja dagen med ett yogapass eller en rask promenad ger positivt endorfin till hjärnan. Viktigt är också att se till att äta regelbundet även om man inte är hungrig eller har någon aptit. Träffa vänner och göra saker tillsammans med andra är också viktigt för att påminna sig själv om att man faktiskt har ett bra liv utan sin partner.

You may also like

Leave a Comment