Hem » Hur man ritar riktigt snyggt

Hur man ritar riktigt snyggt

by Karl Magnusson
DRAW

Att kunna måla och teckna är en konst som många önskar att de behärskade. Hos en del barn kommer förståelsen för proportioner, vinklar och linjer naturligt. Men de allra flesta får spendera många år på att träna innan teckningarna börjar likna något. I skolan får elever öva upp sin förmåga att rita på bildlektionerna, men för den som vill ägna sig åt konst på fritiden kan internet vara en källa till roliga teckningsövningar. Genom att googla på hur man ritar riktigt snyggt kan den aspirerande konstnären tillskansa sig en uppsjö av tips. 

Hur man ritar en hund i sex enkla steg

För den som älskar hundar kan det kännas lockande att kunna rita av, till exempel, en hund. På internet kan man hitta beskrivningar som lär ut hur man ritar en hund i sex enkla steg. I stort går denna typ av beskrivningar ut på att lära sig att först avbilda hundens olika delar i väldigt allmänna drag, för att sedan gå in på detaljnivå och ge hunden rätt färg och uttryck.

Att lära sig avbilda något som en hund kan vara en bra början för den som vill börja rita. Det är fördelaktigt att starta med ett mindre projekt som inte tar speciellt lång tid att färdigställa, men där slutresultatet kan bli riktigt fint. 

Hur man ritar ett ansikte

Vill man ta sina färdigheter längre kanske det är människor som kommer att bli nästa motiv. Att känna till hur man ritar ett ansikte kan komma väl till pass om man vill ge sig på att teckna till exempel porträtt. Många har säkert drömt om att kunna fånga ett ögonblick och avbilda någon man älskar.

Men för att göra en annan person rättvisa på bild gäller det att vara en duktig tecknare. Precis som i arbetet med att rita en hund handlar porträttmålning till stor del om att få till proportionerna rätt. En alldeles för stor näsa i ett porträtt blir allt annat än en komplimang, så denna typ av nybörjarmisstag vill man gärna undvika.

You may also like

Leave a Comment