Hem » Elite Palace Hotel – fyrstjärnigt i norr

Elite Palace Hotel – fyrstjärnigt i norr

by Karl Magnusson
hotel 4

Anländer du till Stockholm norrifrån, men vill bo innanför tullarna utgör Elite Palace, med sin placering i Vasastan ett utmärkt alternativ. Elite hotel palace är ett klassiskt ”elite” hotell och gör ingen besviken. Service och faciliteter är av första klass, utan att bli överdådiga och pråliga.

Snabbfakta om hotell Elite Palace:

Vad?Fyrstjärnigt, förstaklasshotell
Var?I Vasastan i de norra delarna av centrala Stockholm
Varför?Bo centralt när du reser in norrifrån
Hur?Du når det både med bil och via kollektivtrafiken

Elite Palace Hotel Vasastan, perfekt placerat

Elite Palace Hotel Stockholm, Sverige är med sin placering på Sankt Eriksgatan i Stockholm, strax norr om Sankt Eriksplan utomordentligt välplacerat, om du väljer att ankomma till Stockholm norrifrån. Landar du till exempel på Stockholms internationella flygplats Arlanda cirka fyra mil norr om centrala Stockholm, når du Elite Hotel Palace på dryga halvtimmen, förutsatt att du undviker den allra värsta rusningstrafiken. 

Överhuvudtaget utgör Elite palace hotel vasastan ett utmärkt alternativ om du kommer från norr. Men även om du kommer från annat håll kan detta förstklassiga hotell utgöra ett bra val. Tunnelbanans gröna linje stannar lägligt vid den myllrande knutpunkten Sankt Eriksplan, och härifrån är det bara några minuters promenad till Elite Hotel Palace som är det internationella icke försvenskade namnet på hotellet.

Så bor du på Elite Palace hotell

Elite Palace erbjuder rum och sviter i en mängd olika kategorier. Allra billigast bor du i de fönsterlösa rummen. Många hotell i Stockholm har, till stor del på grund av de höga hyrorna får man gissa, renoverat källarvåningarna till bekväma fönsterlösa rum, som ofta erbjuds till ett lite billigare pris. 

Om du inte är lagd åt det klaustrofobiska hållet kommer du säkerligen att uppskatta dessa rum, inte bara för den låga prislappen. De är dessutom betydligt tystare då de saknar fönster ut mot den omgivande trafiken. Sommartid, då nattens mörka timmar är få i Stockholm, är de också ett bra alternativ för att få en bra natts sömn. 

Önskar du bo med utsikt finns ett antal rumskategorier att välja mellan, från ordinarie standardrum till superior rum och sviter. Alla rum på Elite palace hotel har toalett och dusch på rummet. Tv med en mängd kanaler är också standard, liksom luftkonditionering.

Palace, ett av Elite Hotels med parkering

Elite Palace hotel Stockholm, Schweden, som tysken skulle sagt, utmärker sig som ett av inte alltför många citynära hotell i Stockholm som erbjuder sina gäster parkering. Parkering är, som i de flesta andra storstäder, ett uttalat problem även i Stockholm. Därför kan det vara skönt att veta att man har en reserverad plats till sin bil som väntar på en när man anländer till hotellet. 

Sedan kan du låta bilen stå säkert parkerad här under hela din Stockholmsvistelse. För när du väl är på plats i Sveriges huvudstad, tar du dig smidigt runt med den väl utbyggda kollektivtrafiken, och allra bäst med den snabba och bekväma tunnelbanan. Som nämndes tidigare, har du stationen Sankt Eriksplan på bara några minuters promenadavstånd från hotellet. Från Sankt Eriksplan åker du smidigt vidare och når inom ungefär femton till tjugo minuter alla centrala delar av Stockholm.

Koppla av i Elite Palace hotel Spa

Efter en heldag på stan, fylld av shopping och sevärdheter, kan det var skönt att tillbringa en timme eller två i Elite Hotel Palace fina och moderna spa. Här erbjuds du både pool och jacuzzi samt tillgång till ett modernt gym, så att du även ser till att hålla kroppen i trim under ditt besök. 

Känner du för lite extra omvårdnad, kan du skämma bort dig själv med en rad olika behandlingar. Även när du tittar på Elite Palace hotell via Tripadvisor, den välkända appen för resor, så är det flera som talar väl om och ger fina recensioner till just hotellets spa och gymanläggning. Överhuvudtaget får hotellet överlag fina betyg, vilket är precis vad man kan förvänta sig av ett förstaklass hotell i Stockholm.

Fyra skäl att välja Elite hotel Palace

  • Läget, smidigt att ta sig till och från
  • Spa
  • Här erbjuds tysta rum utan fönster
  • Möjlighet att parkera bilen

You may also like

Leave a Comment