Hem » Archive of our own

Archive of our own

by Niklas Meurling

Hemsidan kallas också för Ao3. Det är en samlingsplats för fans över hela världen. Sidan är nämligen skapad och styrd av fans, riktad till fans. Archive of our own drivs som en ideell verksamhet. Där är alltså ingen störande reklam på hela sidan.

Archive of our own – Av fans för fans

Sajten är alltså för fans. Vilka fans? Alla. Här pratar vi om fans till olika TV-shower, böcker, manga och mycket mer. Allt det går att skapa en fandom kring finns med här. I arkivet kan du hitta precis allt och lite till som rör din specifika fandom. Vare sig det är Harry Potter eller Marvel.

Utöver att du kan hitta nästan allt som rör din fandom har Archive of our own en aktiv Twittersida. Här samlas fans och tar del av allt som händer i deras världar. Communityn blir tajt och väldigt stor när så många människor med samma intresse kan samlas på ett ställe och dela sina intressen med varandra.

Tanken bakom

Det är the Organization for Transformative Works (OTW) som står bakom Archive of our own. Även de är en ideell verksamhet och syftet är att kunna bevara alla fandom-grejer i alla former. Organisationen arbetar aktivt med att förhindra de stora bolagen från att köpa upp olika fandom-prylar och därmed skapa kommersiella jippon på genuina hyllningar.

You may also like

Leave a Comment