Hem » Ann Lise-Lotte Fredriksson

Ann Lise-Lotte Fredriksson

by Niklas Meurling

ABBA fick sitt stora genombrott när bandet vann Eurovision med låten Waterloo. Bandet blev snabbt känt över hela världen och deras musik har varit populärt i flera decenier.

Idag är medlemmarna mer eller mindre synliga i offentliga sammanhang. Anni-Frid Lyngstad har valt att leva sitt liv lite mer i skymundan. Hennes liv har varit kantat av många upp- och nergångar.

Om Ann Lise-Lotte Fredriksson

Anni-Frid är född i Norge och hennes start i livet blev tuff. Anni-Frids pappa var en av de tyska soldater som var placerade i Norge under andra världskriget. Det var inte ovanligt att kärlek uppstod mellan norska kvinnor och tyska soldater men det var inget som var accepterat av samhället.

De kvinnor som fick barn med tyska soldater blev utfrysta i samhället. För att slippa detta flyttade Anne-Frids mamma med sin dotter till Sverige för att få en trygg livssituation.

Dottern omkom i tragisk bilolycka

Även om Anne-Frid har haft mycket musik, glädje och kärlek i sitt liv drabbades hon tyvärr av en stor tragedi 1998.

Hennes då 30-åriga dotter Ann Lise-Lotte Fredriksson omkom i en bilolycka. Olyckan inträffade i USA den 13 januari och dottern är också begravd i USA, närmare bestämt på Pleasent Valley Cementery i Livingstone country, New York.

You may also like

Leave a Comment