Hem » När är bästa tiden att lägga upp bild på instagram

När är bästa tiden att lägga upp bild på instagram

by Niklas Meurling

När är bästa tiden att lägga upp bild på Instagram?

Så du har tagit den perfekta bilden, redigerat den till perfektion och kommit på en lysande bildtext – men när ska du lägga upp den på Instagram för att få maximal synlighet och engagemang? Låt oss ta reda på det!

Det är inte bara om dagen!

Visste du att timing kan ha en stor inverkan på hur bra din Instagram-inlägg presterar? Enligt experterna har det här mycket att göra med Instagrams algoritm, som tenderar att favorisera inlägg som får mer engagemang kort efter det att de har publicerats.

Tidpunkt Dagar Engagemang
Morgon (7-9) Måndag-Fredag Medium
Eftermiddag (12-14) Måndag-Fredag Hög
Kväll (19-21) Lördag-Söndag Medium

Så, när är bästa tiden att lägga upp på Instagram?

Nu när vi har fastställt att timing faktiskt spelar roll, när är bästa tiden att posta? Olika undersökningar tyder på att det oftast är bäst att posta på eftermiddagen, särskilt under lunchtimmen (kl. 12-14), och i tidiga kvällstid (kl. 19-21) på helgerna.

Din målgrupp

Men innan du skyndar dig att schemalägga alla dina inlägg för lunchtid, kom ihåg en sak – din specifika målgrupp är också avgörande. Tänk på ditt publik demografiska och överväg vad deras typiska dag kan se ut.

Kolla själv med Instagrams insikter!

För att ta reda på bästa tiden att lägga upp för just dina följare, kolla in Instagrams egna insikter! Här kan du se när dina följare är mest aktiva på Instagram, vilket kan ge dig en mycket mer exakt uppfattning om när du bör lägga upp dina bilder.

Så, nu vet du! ”När är bästa tiden att lägga upp bild på Instagram?” Svaret är: Det beror på! Lycka till med insta’-spelet!

You may also like

Leave a Comment