Hem » Lisette Schulman – mer än en mor

Lisette Schulman – mer än en mor

by Karl Magnusson
TV2

Många lärde känna Lisette Schulman genom sonen Alex Schulmans bok, som i mångt och mycket är en uppgörelse med en alkoholiserad mor. Hela livet kämpade Lisette – för att till slut vinna och bryta mönstret. 

Snabbfakta om Lisette Schulman: 

När dog hon? 2015
Vilka var hennes föräldrar? Sven och Karin Stolpe
Vem var hon gift med?Allan Schulman
Vad heter hennes barn?Alexander Schulman, Niklas Schulman, Calle Schulman

Lisette Schulman – en intelligent men plågad individ

Lisette var dotter till den berömde kulturmannen Sven Stolpe, som boken och filmen ”Bränn alla mina brev” handlar om. Sven Stolpe var en lynnig och oberäknelig förälder, men Lisette ärvde hans intelligens. Lisette blev vid 9 års ålder kvarlämnad på Capri av sina föräldrar, för att hon skulle tolka och guida på konstmuséer – vilket Sven och Karin accepterade! 

Vad var Lisette känd för?

  • TV-programledare
  • Informationschef inom näringslivet
  • Deltagare i första omgången av På spåret 1987

Lisette Schulman – biografin

Alex Schulman gav 2016 ut boken ”Glöm mig” som handlar om Lisette och hans upplevelser av henne. Han menar i boken att Lisette var alkoholiserad under större delen av hans barndom.

Händelsen som ledde till att Alex sa upp kontakten med Lisette var när hon skulle passa hans dotter. Vid hemkomsten hittade han Lisette sovande i soffan, full. Detta ledde till mycket upprördhet, men mot slutet av livet valde Lisette att möta sina demoner och åkte till ett behandlingshem. De sista åren innan hon dog i cancer var hon helt nykter. 

You may also like

Leave a Comment