Hem » Johanna Möller från gymnastiktjej till mördare

Johanna Möller från gymnastiktjej till mördare

by Karl Magnusson
MURDERR

1975, den 15 januari, föddes det en liten tjej i Eskilstuna. Föräldrarna Göran och Anki var stolta nyblivna tvåbarnsföräldrar. Hemma väntade storasyster på att hennes lilla nyfödda syster skulle komma från BB. Drömmen om kärnfamiljen och familjelivet var ljus. Johanna, som dottern kom att heta, skulle visa sig i vuxen ålder bli en av Sveriges mest avskydda kvinnor. Livet blir inte alltid som man tänkt sig.

Snabbfakta om personer inblandade i Arbogafallet

Åtalad 1Johanna Möller
Åtalad 2Mohammad Rajabi
Brottsoffer 1Göran Möller, pappa till Johanna, avliden.
Brottsoffer 2Anki Möller, mamma till Johanna, svårt skadad.

Har Johanna Möller barn?

Redan under tonåren gjorde Johanna revolt mot sina föräldrar och mycket annat i livet. Redan som 18-åring blev Johanna Möller mamma. Det skulle senare komma att bli ytterligare 5 barn Johanna blev mamma till med olika pappor. De yngsta barnen lever idag i trygga familjer där de får vara ifred för omvärlden.

Alla undrar, vem är Johanna Möller egentligen?

Vad är det som gör Johanna till en av Sveriges mest avskydda kvinnor, kanske man undrar. Att söka på hennes namn ger många träffar på nätet. Vill man grotta ner sig ordentligt så är söksträngen ”johanna möller flashback” en källa med mycket information. 

Johanna har åtalats på en rad olika punkter:

  • Stämpling till mord
  • Försök till grovt bedrägeri
  • Urkundsförfalskning
  • Givande av muta
  • Hot mot tjänsteman
  • Mord på sin pappa
  • Mordförsök på sin mamma
  • Anstiftan till mord på sin tidigare man

På Flashback kan man, på gott och ont, hitta många som vill berätta det som inte kommer fram i vanliga medier. Som vanligt, när man växer upp på ett mindre ställe, så har de flesta koll på varandra i samma ålderskategori. Så var det också för Johanna. 

Resten av Sverige fick nys om henne när hon och hennes pojkvän mördade hennes pappa i sommarstugemordet. Hennes mamma blev svårt skadad men lyckades ändå larma SOS och överlevde. Efter att sommarstugemordet blev känt över landet kom det fram fler saker. 

Ytterligare ett fall hamnade under luppen och kablades ut i media. Johanna, som varit gift tidigare, blev anklagad för att ha dödat sin make. Själv hävdar hon att maken drunknade, men det finns flera indicier som tyder på att det troligen var ett mord.

Ett av dessa var att det plötsligt hade tagits en livförsäkring på maken värd två miljoner kronor. Då mord dock inte kunnat bevisas så är Johanna inte dömd för mordet på sin tidigare make. Johanna försökte senare få ut livförsäkringen från sin avlidne make men har nekats.

Johanna Möller sexfilm som hamnade på nätet

Ingenting tyder på att Johanna Möller har en psykisk störning. Däremot uppfattas hon som väldigt manipulativ av sin omgivning. Innan morden arbetade hon som socionom och hade ett familjehem. Därifrån har det läckt filmer när hon har sexuellt umgänge med dem som bodde i familjehemmet.

Johanna har dock förnekat detta och skyllt allt på sin dotter. Dottern i sin tur har helt tagit avstånd från detta, bland annat hänvisar hon till det faktum att hon har tatueringar som borde synas. Johanna har till nyheterna bland annat sagt att dottern hade en speciell kräm på sig. Det skulle vara en kräm som döljer tatueringarna, vilket även det förnekas av dottern.

Var är Johanna Möller idag

Johanna Möller idag är en kvinna som sitter på kvinnofängelset i Ystad. I omgångar har hon suttit isolerad då hon anses vara manipulativ. Det sägs att hon erbjudit en miljon för att en annan fånge vid muck skulle döda Johannas mamma. Johanna har även kontaktförbud mot sin mamma, även om hon försöker skicka brev ibland.

Andra saker som hänt är att Johanna ville ha sitt trollspö. Detta så hon skulle kunna trolla tillbaka sin egen identitet. Detta nekades dock av kriminalvården. Efter nekandet började bland annat nycklar försvinna från fängelset. Då beslutades det att Johanna fick sitta på isolering ett tag.

You may also like

Leave a Comment