Hem » Hur mycket pengar ger man i 18 års present

Hur mycket pengar ger man i 18 års present

by Niklas Meurling

Hur mycket pengar ger man i 18-års present?

Ah, den stora frågan som pressar oss alla när vi närmar oss ett speciellt 18-års kalas. Ibland kan det vara svårt att bestämma sig för vad som är en lämplig summa att ge som present vid denna minnesvärda ålder. Låt oss dyka ned i ämnet och hitta svaren.

Är det pengar eller en present?

Först och främst, man behöver inte ge pengar som present. Att ge något handplockat och meningsfull, som t.ex. en bok om mottagarens favoritämne eller biljetter till en konsert, kan vara lika uppskattat, om inte mer. Det är tanken som räknas, inte pengabeloppet.

Att ge pengar som present

Men, om man väljer att ge pengar, hur mycket ska man ge då? Det beror helt och hållet på din relation till personen som firar. För en nära familjemedlem eller bästa vän är det vanligt att ge mellan 500 kr och 2000 kr. Om du inte är lika nära kan beloppet variera från 100kr till 500 kr, eller mer om du känner för det. Kom ihåg, det finns ingen strikt regel!

Relation till mottagaren Sannolik presentbelopp
Nära familjemedlem/bästa vän 500 kr – 2000 kr
Bekant/vän 100 kr – 500 kr

Att bestämma summan

Ett annat tips när du bestämmer hur mycket pengar du ska ge är att tänka på vad de skulle kunna behöva pengarna till. Kanske sparar de till en resa, en bil, eller deras första lägenhet? Genom att överväga detta kan du hitta ett belopp som känns lämpligt. Slutligen, minns att gåvans värde är i kärleken och omtanken du sätter in i den, inte i dess prislapp.

Avslutande tankar

Kort och gott, det finns ingen fast regel för hur mycket pengar man ska ge i en 18-års present. Det viktigaste är att ge något du tror att mottagaren kommer att uppskatta, oavsett om det är ett moneterbelopp eller en tankeväckande gåva. Kom ihåg att detta är en sp

You may also like

Leave a Comment