Hem » Hur känns det när bebisen vänder sig i magen

Hur känns det när bebisen vänder sig i magen

by Niklas Meurling

Att känna din bebis vända sig i magen är en av de mest fantastiska upplevelserna under graviditeten. Men hur känns det när bebisen vänder sig i magen? Låter oss dyka in.

Vad det innebär när bebisen vänder sig

När bebisen vänder sig i magen, betyder det att bebisen positionerar sig för födsel. Det är normalt att detta sker mellan vecka 32 och 36 av graviditeten.

Hur det känns

Alla upplever det på olika sätt, men vanligtvis beskrivs det som en bubblande eller svängande känsla. Vissa kvinnor jämför känslan med att ha fjärilar i magen, medan andra säger att det känns som att bebisen gör volter!

Fas Beskrivning Hur det kan kännas
Tidig vändning När bebisen börjar positionera sig för födsel Mild obehag, bubblande känsla
Mitt vändning När bebisen har roterat halvvägs Starkare bubblande, vissa kan känna lätta sparkar
Fullständig vändning När bebisen är huvudet neråt, redo för födsel Ökad tryck mot bäckenet, ofta med ökad sparkaktivitet

Vad du kan göra

Om bebisen rör sig mycket och det gör ont, försök att byta position. Det kan lindra obehaget. Yoga- eller avslappningsövningar kan också hjälpa.

När du ska söka vård

Om bebisen inte har vänt sig till vecka 36, eller om rörelserna plötsligt upphör eller minskar drastiskt, kontakta din mödravårdscentral eller obstetriker. De kan erbjuda rådgivning och eventuellt en extern cephalic version (ECV), en procedur som kan hjälpa bebisen att vända sig.

Att känna din bebisen vända sig i magen är en fascinerande upplevelse. Det är dock viktigt att komma ihåg att varje kvinna är unik, och detsamma gäller för varje graviditet!

You may also like

Leave a Comment