Hem » Joakim Lundell – en av Sveriges största Youtube-profiler

Joakim Lundell – en av Sveriges största Youtube-profiler

by Karl Magnusson
Joakim Lundell – en av Sveriges största Youtube-profiler

Det var år 2010 han blev känd för svenska folket då han var med i reality-serien Kungarna av Tylösand. Han var lika kontroversiell som serien i sig och blev på ett sätt ansiktet utåt för den. Kändisskapet började med att vara full i tv men idag är Joakim Lundell en av Sveriges största Youtube-profiler och programledare.

Snabbfakta om Joakim Lundell

Född9 oktober 1985
FamiljFru Jonna och två gemensamma barn
YrkeYoutube-profil, programledare, artist med mera
Längd174 centimeter

Hur det började för Joakim Lundell

I tidig ålder växte Joakim Lundell upp hos sin ensamstående mamma, då hans pappa flyttade till Australien strax efter att Joakim fötts. Men senare, vid en ålder av sju, flyttades Joakim istället till fosterhem och han har även bott i ungdomshem.

Joakim hade trassliga ungdomsår och har varit öppen med hur han hamnade i både drogmissbruk och kriminalitet. Den stökiga personan tog han med sig in i reality-serien Kungarna av Tylösand från 2010. Serien gick ut på att en grupp unga människor bodde tillsammans i ett hus på Tylösand där de festade hutlöst och allt filmades – ja, en vanlig dokusåpa helt enkelt.

Då var Joakim snarare känd som Jockiboi – ett kontroversiellt och extremt alter-ego som gjorde allt för att chocka. Att Joakims liv i mångt och mycket varit kantat av kontroverser sedan 2010 har gjort att det skrivits spaltmeter om honom på internetforumet Flashback sedan dess. Den stora forumtråd om honom som skapades då är uppe i över 400 sidor. Trots att han är en så pass känd person försöker han inte hålla sig undan för allmänheten, hans telefonnummer är exempelvis offentligt tillgängligt på internet.

Joakim Lundells mediakarriär

Joakim Lundell har gjort en gedigen tv-karriär efter Kungarna av Tylösand och har gått från deltagare till programledare. I ett flertal program har tittarna fått följa Joakim (oftast Jocke) och frun Jonna i deras liv. I programmet Lundellhuset – Sveriges lyxigaste bygge får vi följa paret när de bygger och renoverar sitt mycket påkostade hus.

Ett återkommande tema i Joakim Lundells tv-program och kanske framförallt hans och Jonnas Youtube-kanal är hur extremt mycket pengar de nu tjänar och vilken livsstil det för med sig. I ett Youtube-klipp från maj 2022 visar Joakim exempelvis upp sin nyfolierade bil – en Lamborghini värd ca 5 300 000 kronor.

Efter att ha varit med i flera reality-serier var Joakim Lundell programledare i sin egen reality-serie Puppet Master som han släppte på Youtube 2021. Tio deltagare låstes in i en vecka på en stor herrgård där de fick utföra olika utmaningar – och, som i de flesta dokusåpor, festa och dricka en massa.

Författare av både böcker och låtar

Joakim Lundell har förgrenat karriären även mot författaryrket. Han har hittills gett ut tre böcker:

  • Monster (2017)
  • Du är inte ensam (2018)
  • Vi mot världen (2019)

Joakims första bok, Monster, är självbiografisk. Det är även hans nästa bok, Du är inte ensam. Båda skrev han tillsammans med författarna Leif Eriksson och Martin Svensson. Vi mot världen skrev han tillsammans med Jonna och det är en skildring av deras liv som par och hur de kom dit de är idag. Framsidan pryds av en parafras på den kända bilden av John Lennon och Yoko Ono där de ligger i en säng och John (Joakim i det här fallet) naken håller om Yoko (här Jonna).

Joakim skriver inte enbart böcker, han skriver även låtar. I början av 2010-talet gick han under artistnamnet Jockiboi och släppte flera poplåtar som hamnade högt upp på Sverigetopplistan. Vissa av dem har till och med blivit platinacertifierade. Det var efter 2017 som han förnyade sig som artist och släppte det gamla artistnamnet. Istället började han ge ut musik under sitt vanliga namn, slutade göra musik på svenska och bytte istället till engelska. Det var inget som saktade ner musikkarriären då flera av hans låtar sedan dess också hamnat på Sverigetoppen och platinacertifierats.

You may also like

Leave a Comment