Hem » Hur länge har Kalle ankas jul funnits?

Hur länge har Kalle ankas jul funnits?

by Karl Magnusson
christmas

När du sitter där på julafton och klockan närmar sig 15.30 börjar du kanske skruva lite lätt på dig och känner hur julmaten ligger tungt i magen. Du har ju sett allt så många år förut och drar i smyg upp telefonen för att snabbt googla “Hur länge har Kalle Ankas jul funnits?”.

Kanske blir du förvånad över att läsa att Kalle Anka och hans vänner har sänts i svensk tv på julafton sedan 1960. I över 60 år har alltså Kalle Anka, Musse Pigg och resten av gänget hållit svenskarna sällskap på julafton.

Originalprogrammet sändes redan 1958 i USA, men fick inte alls samma genomslag som i Sverige. I ärlighetens namn blev det första programmet i Sverige inte heller jättepopulärt, men på bara några år blev det en älskad tradition. Idag har flera generationer familjer skrattat åt Kalle Anka och hans vänner på julafton när de åker husvagn, och förundrats över tomteverkstadens rutiga färg.

Vilken tid sänds Kalle Anka på julafton?

Om du gärna vill njuta av denna unika tradition så undrar du kanske vilken tid är Kalle Anka på julafton? Jo, du kan njuta av Kalle och hans vänner klockan 15, den 24 december, varje år.

Om du är upptagen just då och istället önskar se Kalle Anka på SVT Play är det tyvärr svårt. Kalle Anka och hans vänner önskar god jul klockan 15 och endast klockan 15. Om du inte har tv kan du se det på Play, men endast samma tid som det sänds på vanlig tv. 

Du får helt enkelt bänka dig i tid på julafton för att se Kalle Anka bråka med en fågel i djungeln och njuta av Benjamin Syrsas späda stämma. 

You may also like

Leave a Comment