Hem » Alfred Svensson – inte bara en Billy

Alfred Svensson – inte bara en Billy

by Karl Magnusson
actor 2

Alfred Svensson slog igenom 2017 och har därefter synts allt mer i rutan. Från svensk hillbilly till polis och några andra roliga roller har han i bagaget. Nu är han aktuell i både en reality- och en komediserie och med stora nyheter i kärlekslivet. Låt oss se på vad skådisens liv innefattar nuförtiden. 

Snabba fakta om Alfred Svensson

Fullständigt namnKjell Alfred Wiede Svensson
Född1991 i Vimmerby, Småland
Känd från bl.a.Leif & Billy , Brorsor 4ever och Folk med Ångest
FavoritfilmE.T.
FavoritmusikerAvicii
FavoritserieBreaking Bad

Ett axplock av roller Alfred Svensson haft genom åren

  • Butiksbiträde, i filmen Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann
  • Sängförsäljare, i Solsidan
  • Billy, i Leif & Billy
  • Josef, i Brorsor 4ever
  • Polis, i Folk med ångest

Leif & Billy – genombrottet och största utmärkelsen

Med vännen och kollegan Klas Eriksson skapades den hyllade komediserien Leif & Billy. Där spelar Alfred och Klas två norrländska bröder som försöker kamma hem både kvinnor och pengar på lite alternativa vis. Med bred norrländska, bonneklädsel och otränade kroppar lockar de till många skratt då de raggar och klantar till det om vartannat. 

Tredje nomineringen gillt vann de äntligen Kristallen för årets humorprogram år 2020. Totalt har sex säsonger av programmet visats på SVT play. Sjunde säsongen skall enligt SVT släppas den 4 februari 2023. 

Alfred Svensson utan mask i ny serie

I några program kan vi se Alfred Svensson dela med sig av sin egen person, till exempel i ett avsnitt av Intimt med Björken. Där pratar han med Martin Björk om kärleken till sin flickvän, vänskapen med Klas Eriksson och sina alkoholvanor. 

Även i programmet The Journey – 15 dagar i Nepal deltar Alfred Svensson som sig själv. Det är en realityserie med sex svenska kändisar och deras färd i Himalaya. Programmet skildrar deltagarnas yttre och inre resa över de två veckorna. 

Alfred Svensson i Folk med ångest 

2021 släpptes den nya serien Folk med ångest. Här spelar Alfred en polis som tillsammans med sin kollega och pappa ska reda ut ett gisslandrama. Här får vi se fler sidor av Alfreds skådespeleri. Han visar att han inte bara är en norrländsk byfåne.

Det är en komedi men bjuder även på perspektiv av mänskligheten, känslomässiga stunder och vänlighet. Felix Herngren har regisserat serien som är baserad på boken Folk med ångest, skriven av Fredrik Backman. Den har kallats för en stökig komedi och kan vara väl värd att kolla in. 

Alfred Svensson och kärleken AOY

Alfred Svensson är AOY (as of yet, alltså än så länge) ogift. På Instagram fick folket dock nyligen veta att han förlovat sig med flickvännen Helene. Kompisen Klas har nyligen delat med sig att han väntar barn med sin partner. Det är dock inget vi sett bevis på att är aktuellt för Alfred ännu. 

Alfred Svenssons föräldrar är släkt men inte syskon

I programmet Intimt med Björk berättar Alfred att han och hans syskon är bryllingar. Hur går det till frågar man sig? 

Jo, bryllingar är barn till sysslingar. Vi förklarar med ett fiktivt exempel: August och Agusta bor i Småland och är sysslingar, alltså släkt med varandra. Augusts mamma är kusin med Agustas pappa. Om August och Agusta får barn blir dessa således bryllingar med varandra. 

I exemplet representerar August och Agusta alltså Alfreds föräldrar. Han och hans syskon är således också varandras bryllingar. 

Avslutningsvis – För den som älskar serier

Är du ett fan av Folk med ångest? Föredrar du generellt serier framför filmer? Om du svarat ja på båda frågorna finns det chans att du även skulle gilla någon av följande serier: 

  • Anime: AOT – Attack On Titan 
  • Svensk komedi: Solsidan
  • Amerikansk komedi: Community
  • Drama: Squid Game (en av Alfred Svenssons favoriter) 
  • Action: The Terminal List 

Reality: Älskar, Älskar inte

You may also like

Leave a Comment