Hem » I wish i was a little bit taller i wish i was a brawler

I wish i was a little bit taller i wish i was a brawler

by Niklas Meurling

Till Ingvar Wixell: ”Jag önskar att jag var lite längre, jag önskar att jag var en brawler”

Visst, vi har alla haft våra önskningar, stunder av envishet där vi innerligt önskat att vi var annorlunda – längre, starkare, snabbare. Men står vi verkligen i samma skor som den legendariske operasångaren Ingvar Wixell? Han som med sin mäktiga röst och naturgivna talang erövrade scener runt om i världen från en tidig ålder?

Född Död Yrke
7 maj, 1931 8 februari, 2011 Operasångare
Även känd som Sångerprisen ’Sverige Leoncavalla’
Publikens Charming En verklig brawler

Betraktelser av En Brawler

Giftig, eldig och ibland lite påstridig, det var Wixell för sina operakritiker. Men Wixell var inte bara en stridbar person, han var först och främst en begåvad sångare med en strålande röst.

Och för er som aldrig har haft möjligheten att uppleva hans magi på scenen, låt mig berätta för er varför jag alltid kommer att önska att jag var lite mer som Wixell – lite längre i sinnet, lite mer av en brawler i sinnet.

Önska Sig Längre, Önskar Sig En Brawler

Att vara ’längre’, i detta sammanhang, handlar om att sträcka på sig, att nå utöver vad som verkar fysiskt möjligt. Det handlar om att ha en större räckvidd än bara det egna ego, en räckvidd som sträcker sig ända till hjärtat på de människor som lyssnar.

Och att vara en ’brawler’? Det handlar inte om att vara slåss eller strida; det handlar om att kämpa för vad man tror på, att aldrig kompromissa med sitt hantverk och att fastna i vårnet under svårigheter.

Du se, det handlar inte bara om längd och styrka

You may also like

Leave a Comment